3/15/2014

LT:
Užsukau pasidalinti labai paprastu receptu. Dažnai būna, kad nėra laiko kažką gaminti, tačiau norisi, kad gaminys atrodytų neprastai (prieš svečius). Šis receptas yra toks paprastas, kad net vyras (kuris nemėgsta būti virtuvėje ir apskritai negamina), galėtų tai paruošti.

Ko reikės?

  • Sluoksniuotos šaldytos tešlos (žinoma, jeigu mokate pats/pati suminkyti tešlą, tai galite tai padaryti);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 šokoladas (pagal jūsų skonį, ar verčiau turėčiau sakyti svečių, nes gaminate jiems);
  • cukraus arba cukraus pudros;
  • riešutai,bananai arba obuoliai.
Taigi, išimate šaldytą tešlą ir palaukiate kol ji suminkštės, lakštus patartina atskirti, kad jie nesuliptų.
Toliau supjaustote obuolius/bananus arba riešutus, priklausomai nuo to, ką dedate į vidų. Šokoladą galite atskirti gabaliukais.
Paimate tešlos lakštą ant jo padedate "įdarą" (obuoliai/bananai/riešutai), įdedate šokolado plytelę ir tiesiog "uždarote", kad niekas neišeitų LAUK. Kai tai padarote, pasiimkite kiaušinį (jį privalote būti išplakę bliudelyje), jo masę užtepate ant pagamintos tešlos gumulėlio, tai riekia daryti, kad paviršius nepridegtų. Ant viršaus galite pabarstyti cukraus.
Skardą geriausiai iškloti konditeriniu popieriumi, tada apačia neprisvyla, o viršus gražiai apkepa.
Kepti apie 25 min.(180 laipsnių temp.) Jeigu nedėjote cukraus ant viršaus prieš kepant, kai iškepa pyragėliai, galite ant galo pabarstyti cukraus pudra.

EN:
Came to share a very easy recipe. It happens very often that You don't have time to do something WOW, but You still want to make a good impression (on your guests). This recipe is sooooo easy that even a man who doesn't like to be in the kitchen and don't make anything at all could do this simple dish.

What You will need?

  • Layered cold dough (you don't need to buy this in the store if you know how to do it);
  • 1 egg;
  • 1 chocolate (black/milk whatever you want...although it's not your choice, your cooking for your friends, so consider what they like);
  • Sugar or sugar powder;
  • Nuts, apples, bananas.
Take out the dough (if it's cold wait for it to be a bit warmer). Secondly take your apples or bananas and cut them into little cubes, you can put some nuts in there too, but it's optional. The chocolate.. you can part them into their own cubes( as you wish).
You just take the dough and put everything you like inside of it (nuts, apples or bananas) , ohh don't forget the chocolate! and just seal it. On the top You should put the texture of a mixed egg (so the top wouldn't burn). You can put sugar on top.
Take some patisserie paper and put all your dough balls on it, then the cooking process works good on both ways-the top and the bottom. Cook for about 25 minutes.180 °C .When It is DONE, don't forget to spread the sugar powder on top, if you didn't do that with regular sugar before you put everything to cook in the oven.

Gautis turi toks vaizdas/It should look something like this: 


Arba taip/or that:


Iš karto atsiprašau už paaiškinimus, nesu tam sutverta/ Sorry in advance I'm not good at explaining things.

PAPILDYMAS/MORE:

Variantas su šokoladiniu kremu, kokosais ir bananais/ With chocolate cream, coco and banana:








Kepkite su muzika, daug smagiau/ Cook with music it's much more fun: